Zaken doen met Britten

Gaat u misschien in zee met de Britten en wilt u wat tips hebben voordat u begint met zaken doen? Lees dan snel verder. Veel bedrijven doen al jarenlang zaken met de Britten, het is een markt dat momenteel in grote onzekerheid zit maar is en blijft een belangrijke handelspartner van Nederland. Echter denkt u misschien dat de cultuur verschillen tussen Nederland en Engeland niet zo groot zijn, maar daar vergist u zich in.

Cultuurverschillen Nederland en Engeland

Nederlanders spreken over het algemeen de Engelse taal op een hoog niveau, toch zijn er een aantal uitdrukkingen die we vaak verkeerd gebruiken of opvatten. Britten praten graag zo duidelijk mogelijk, maar zijn hierbij wel niet heel direct zoals dat wij zijn. Zij hebben namelijk de neiging woorden af te zwakken, zijn ze vaak erg beleefd en formeel. Please is bijvoorbeeld een woord wat zo vaak mogelijk wordt gezegd. Let hierbij op om in een zakelijk gesprek de druk niet op te voeren of om direct over het onderwerp te beginnen. Britten beginnen graag met een luchtig gesprek voordat ze over het zakelijke gedeelte beginnen.

Communiceren met de Britten

Een andere punt, is dat de Britten veel waarde hechten aan schriftelijke communicatie. Zo wordt er nooit een mondelingen overeenkomst afgesloten, deze heeft immers geen waarde in Engeland. Alles gaat op papier en wordt tot in de details omschreven. Mocht u tot een zakelijke overeenkomst zijn gekomen dan is het beste om bijvoorbeeld een juridisch vertaalbureau in te huren die het nog een keer grondig nakijkt op de procedures welke gevolgd worden in Engeland.

Tips om uw taalbeheersing to vergroten

De Engelse taal kent veel valkuilen zoals de zin “I would like to suggest”, wat door de Britten niet als een vriendelijke voorstel wordt gezien maar als een soort “command”. Daarom is het verstandig om u meer te verdiepen in de Engelse etiquette en werkgewoonten. Volg bijvoorbeeld een opmaat gemaakte zakelijke Engelse taaltraining van Interlect-groep.nl. Zo bent u goed voorbereidt voordat u in zee gaat met de Britten.

 

artikelschrijven

De Artikelschrijven.nl redactie houdt zich bezig met alle ontwikkelingen m.b.t. websites, webshops en bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *