Wat jij nog niet wist over elektrisch rijden

Wat jij nog niet wist over elektrisch rijden

Zo langzamerhand heeft iedereen al wel gehoord van elektrisch rijden, misschien heb je er zelf al wel in gereden? Het is een van de nieuwste hypes en er zijn vast een aantal dingen die je nog niet wist over elektrisch rijden. In dit artikel ga je dingen lezen die jij waarschijnlijk nog niet wist.

  1. De eerste elektrische auto is waarschijnlijk gemaakt door een Nederlander, Sibrandus Stratingh in 1835. Hij baseerde zijn auto op berekeningen van Micheal Faraday. De elektrische auto toen verloor het van de brandstofmotor, omdat die veel meer kilometers af kon leggen.
  2. Tesla is niet de grootste als het gaat om elektrische auto’s en batterijen. Maak kennis met BYD. BYD is een iets meer onbekend Chinees bedrijf. Het heeft zon 180.000 man in dienst en maken tegenwoordig elektrische bussen die rondrijden op Schiphol.
  3. 99% van de verkoop van auto’s wordt wereldwijd nog steeds ingenomen door fossiele brandstof auto’s. De laatste jaren is dit wel afgenomen, doordat er steeds meer elektrische auto’s worden verkocht. Wij zijn van mening dat dit steeds verder door zal groeien.
  4. Wist jij dat Volkswagen ook steeds meer elektrische auto’s maakt? De meeste bekendste is de Volkswagen ID. Volkswagen probeert hierdoor een nieuwe start te maken na hun diesel schandaal.
  5. Een van de bekendste modellen van Tesla, is de Tesla model 3. Wist je dat deze auto op je dashboard een scherm heeft met een achteruitkijkcamera? Zo heb je dus nooit meer last van een dode hoek hebt. En wist je dat een Tesla model 3 leasen helemaal niet zo duur hoeft te zijn?
  6. Wist je dat de Nederlandse regering veel invloed heeft op elektrisch rijden? Zo heeft gemeente Amsterdam besloten om in 2030 alleen nog maar elektrische auto’s in de binnenstad te laten. En wist je dat er een streven is om na zoveel jaar alleen nog maar elektrische auto’s te gaan verkopen?

Wist jij al deze feitjes al?

 

artikelschrijven

De Artikelschrijven.nl redactie houdt zich bezig met alle ontwikkelingen m.b.t. websites, webshops en bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *