Manieren om de perfecte backpack te vinden

Als je gaat backpacken heb je één ding zeker nodig, de backpack zelf oftewel een goeie rugzak. Een goeie nieuwe rugzak kopen is niet makkelijk. Er is namelijk zoveel keuze en welke backpack past nu bij jou? Hier een paar tips om jouw perfecte backpack te vinden.

Budget

Niet geheel onbelangrijk is hoeveel je wilt uitgeven aan jouw backpack. Voor een goeie backpack moet je rekenen op een bedrag tussen de 100 en 250 euro. Er zijn natuurlijk ook vaak merk backpacks in de sale. Houd dit dus goed in de gaten.

Kwaliteit

Je koopt jouw backpack waarschijnlijk niet voor één reis, maar voor een aantal reizen die je wilt gaan maken. Het kopen van een backpack is dus een lange termijn investering. De kwaliteit moet daarom goed zijn. Koop er één die van goede kwaliteit is en kijk niet alleen naar de goedkoopste prijs. Als je kiest voor een backpack van goede kwaliteit ga je hier nog lang plezier van hebben. Met een goedkope maar een van slechte kwaliteit is de kans groter dat je ritsen kapot gaan of dat je tas scheurt.

Gewicht

Het is niet de bedoeling dat je op reis gaat met een te zware backpack. Dit zal je belemmeren in de mooie reis die je gaat maken. Een goede leidraad is dat het gewicht van je backpack niet meer dan 20 tot 25 procent van je eigen lichaamsgewicht mag zijn.

Waterdicht

Soms krijg je wat extra’s bij je backpack. Let op dit soort extraatjes want deze kunnen goed van pas komen. Bij sommige backpacks krijg je een regenhoes erbij. Dit is zeker handig want veel tassen zijn niet 100% waterdicht. Het is ook nog handig om een flight bag en slotjes bij je te hebben. Zo kan je de rits goed afsluiten en kan niet iedereen zo maar je tas in.

Een goeie backpack is belangrijk, maar vergeet ook niet de kleding die comfortabel moet zitten om jouw reis goed te laten verlopen. Het merk Fjällraven is een Scandinavisch merk wat hierin gespecialiseerd is.

3 Comments

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *