Investeren in goud

Investeren in goud kan op vele manieren, bijvoorbeeld het kopen van fysieke goud als munten en goudstaven, echter zijn er nog veel meer mogelijkheden waarop u kunt investeren in goud. In dit artikel zullen wij drie verschillende manieren van investeren uitlichtten.

Fysiek goud

De meeste bekende en gebruikte manier van investeren is het kopen van fysiek goud. Denk hierbij aan goudstaven. Echter is het kopen van goudstaven niet voor iedereen weggelegd, vaak alleen voor rijke particuliere investeerders die vaak meerdere goudbaren van 13 kilo inkopen, aangezien er bij grotere hoeveelheden goud de premie ten opzichte van de goudprijs gunstig is. Een andere mogelijkheid is natuurlijk het kopen van goudbaren van 1kilogram. Houdt hier rekening mee dat het kopen van goudstaven natuurlijk een grotere risico met zich meebrengt en dat deze niet geschikt zijn voor kleine transacties. Hierbij komen we meteen op de tweede mogelijkheid uit namelijk gouden munten. Gouden munten zoals de krugerrand, zijn wat meer toegankelijkere voor de gemiddelde investeerder omdat ze niet alleen in grote hoeveelheden worden verkocht. Daarnaast zijn ze ook bruikbaar voor kleine transacties. Een groot nadeel hiervan is echter dat er naast de goudprijs ook nog een hoge premie betaald moet worden.

Gealloceerd goud

Wilt u liever geen fysiek goud in huis hebben of wilt u juist veel investeren in goud, dan is het wellicht beter om te investeren in gealloceerd goud. Gealloceerd goud houdt in dat er maar 1 partij is die beschikking heeft tot een goudopslag, waarvan men van een gedeelte eigenaar kan worden, zo kunt u 100 euro investeren in goud of duizenden euro’s en hoeft u zich geen zorgen te maken over diefstal. Een nadeel is echter dan wel dat u ze niet in fysieke uitlevering kan krijgen en daarnaast veel kosten aan de opslag en verzekering zijn verbonden.

Wilt u meer informatie over de manieren waarop u in goud kunt investeren? Bekijk dan eens de website silvermountain.nl.

artikelschrijven

De Artikelschrijven.nl redactie houdt zich bezig met alle ontwikkelingen m.b.t. websites, webshops en bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *