Ik wil overstappen op een andere zorgverzekering, waar begin ik?

Ik wil overstappen op een andere zorgverzekering, waar begin ik?

Ben je van plan om over te stappen naar een andere zorgverzekering? De zorgverzekeraars hebben sinds vandaag, 12 november 2019, hun premies bekend gemaakt. Is je huidige verzekering prijziger dan de overige? Dan is het tijd om te vergelijken en uiteindelijk over te stappen, want je wil natuurlijk de goedkoopste zorgverzekering. Daarnaast kun je tegenwoordig heel makkelijk aanvinken welke behoeftes je hebt en waar jouw zorgverzekering aan moet voldoen. Maar waar moet je beginnen? Wij helpen je graag op weg.

Nog nooit overgestapt? Doe dit dan nu!

Ben je nog nooit overgestapt als het gaat om de zorgverzekering? Slechts een klein deel van de Nederlandse bevolking stapt ieder jaar over naar een andere verzekeraar. Dit komt voornamelijk omdat de premie per verzekering, per jaar enorm verschillen. De bevolking stapt met name over, omdat iedereen een goedkope zorgverkering wil. Als je jaarlijks overstapt kun je aan het einde van het jaar heel veel geld besparen, aangezien er vaak met de premies worden gespeeld.

Zeg tijdig op bij je huidige zorgverzekering

Het is eerst natuurlijk heel belangrijk dat je verschillende zorgverzekeringen gaat vergelijken om te kijken wat ze aanbieden en welke uiteindelijk het goedkoopste is. Heb je toch besloten om over te stappen? Zorg er dan voor dat jij je huidige verzekering voor 1 januari van het nieuwe jaar hebt opgezegd. Vaak wordt dit ook automatisch gedaan wanneer je overstapt. Op welke manier ga jij zorgverzekeraars vergelijken?

Zorg ervoor dat je voor deze datum bent verzekerd

Bij het overstappen moet jij je natuurlijk wel weer inschrijven bij een andere zorgverzekering, anders riskeer je een boete omdat je onverzekerd bent. Let er daarom goed op dat jij je voor 1 februari 2020 bij een zorgverzekering aanmeldt. Denk er ook goed om dat je maar een keer per jaar kunt overstappen op een andere verzekering. Dus zorg ervoor dat je een goede keuze maakt door bijvoorbeeld zorgverzekeraars te vergelijken.

 

artikelschrijven

De Artikelschrijven.nl redactie houdt zich bezig met alle ontwikkelingen m.b.t. websites, webshops en bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *