Hoe kies je de juiste zorgverzekering die bij jou past?

Hoe kies je de juiste zorgverzekering die bij jou past?

Ben jij van plan om in 2020 een andere zorgverzekering te kiezen? Dan is het handig dat je weet hoe je de juiste kiest die perfect aansluit bij jou. Wij snappen als geen ander dat het een lastige klus is om de juiste te kiezen, omdat er meer dan 40 verschillende verzekeraars zijn. Lees hier waar je allemaal op moet letten bij het kiezen van de juiste zorgverzekeraar.

Goedkoopste basisverzekering
Wanneer jij kiest voor een zorgverzekering, is de eerste keus een verplichte basisverzekering. Het basispakket is voor iedereen gelijk, alleen in de polisvoorwaarden van de basisverzekering zitten verschillen. De verschillen zitten in de percentages wat wordt vergoed bij de basisverzekering, dit is tevens een onderdeel wat bepaalt welke premie jij gaat betalen. Neem hier dus de tijd voor wanneer je kiest voor een zorgverzekering.

Eigen risico

In ons eigen kikkerlandje heeft iedereen te maken met eigen risico, dit is verplicht. Het minimale eigen risico wat je moet betalen bedraagt €385 in 2020. Je hebt te maken met het eigen risico wanneer je zorgkosten maakt die vallen onder de dekking van je verzekering. Er zijn wel een aantal kosten die zijn uitgesloten van het eigen risico, zoals huisartsen, verloskundige en kraamzorg.

Je hebt een aantal keuzes die je kan maken met betrekking tot het eigen risico, zoals het verhogen ervan. Je zou kunnen kiezen om het eigen risico te verhogen in stappen van €100 tot maximaal €885. In ruil daarvoor krijg je korting op je premie.

Tandartsverzekering

Bijna alle verzekeraars bieden een tandartsverzekering aan. Alleen zijn de kosten hiervan per verzekeraar erg verschillend. Verwacht jij hoge tandartskosten? Dan is het wellicht handig om een tandartsverzekering te nemen. Wanneer jij dus aan het oriënteren bent naar een nieuwe zorgverzekering, neem deze dingen dan mee bij je keuze!

Aanvullende verzekering

Er zijn veel dingen en behandelingen die niet door een basisverzekering wordt gedekt. Hierbij moet je denken aan brillen, fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen. Door te kiezen voor een aanvullende verzekering heb jij recht op vergoeding van deze kosten. Daar tegenover staat wel dat jij meer gaat betalen voor je verzekering.

Alternatieve geneeswijzen

Wanneer jij gebruik moet maken van alternatieve geneeswijzen, dan kunnen de kosten enorm oplopen tot meer dan 60 euro per uur. Door het afsluiten van een aanvullende verzekering worden deze kosten (deels) gedekt.

Brillen en lenzen

Een bril of lenzen worden helaas niet vergoed vanuit de basisverzekering. Je kunt hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Wanneer er sprake is van een medische noodzaak, kan dit echter wel vergoed worden vanuit de basisverzekering. Dit kan wanneer je bijvoorbeeld speciale medische lenzen nodig hebt.

Ben je student? Dan kun je ook daarvoor een zorgverzekering afsluiten welke speciaal is ingericht voor studenten. Benieuwd welke dit zijn? Neem eens een kijkje bij zorgverzekering studenten.

 

 

 

 

artikelschrijven

De Artikelschrijven.nl redactie houdt zich bezig met alle ontwikkelingen m.b.t. websites, webshops en bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *