De beste onderhoudstips voor je buitenboordmotor

De beste onderhoudstips voor je buitenboordmotor

 

Wat is er nou beter dan het vaarseizoen starten met een goed werkende buitenboordmotor? Dit vergroot het plezier op het water! Er is namelijk niks vervelender dan startproblemen of wanneer je motor plotseling uitvalt wanneer jij midden op het water vaart. In dit artikel lees je enorm bruikbare tips en informatie over hoe je je buitenboordmotor in de beste staat houdt.

Wat voor benzine is het best voor een buitenboordmotor

Wat veel mensen niet weten is dat benzine een houdbaarheid heeft van ongeveer 6 tot 8 weken. Nu is een buitenboordmotor niet per se een motor die evenveel draait als een auto. Dus mensen vergeten wel eens dat hun benzine niet meer houdbaar is, dit veroorzaakt opstartproblemen.

Een mooi alternatief voor benzine, is Aspen. Aspen heeft in tegenstelling tot benzine een veel langere levensduur. Oftewel, minder opstartproblemen wanneer je Aspen gebruikt.

Varen op zoutwater

Wist je dat wanneer je op zoutwater vaart je altijd na gebruik je motor door moet spoelen met zoet water? Na gebruik blijven er namelijk zoutresten hangen in de motor en dit kan voor lelijke aanslag zorgen. Dit kan je deels voorkomen door je motor in te sprayen met een Telfonspray.

Controleer de koelstraal van de buitenboordmotor

Je herkent het wel, de waterstraal achter je motor. Dit noemen we de koelstraal, het zorgt ervoor dat de motor zichzelf koelt. Wanneer je gaat varen is het belangrijk om te controleren of deze straal uit je motor komt. Heb je het idee dat je motor prima koelt, maar zie je de straal niet? Probeer dan met een prikker eventueel vuil te verwijderen zodat de straal weer uit de motor komt.

Controleer de propeller met een regelmaat

Het klinkt logisch, alleen wordt het nog te weinig gedaan. Het kan namelijk gebeuren wanneer je aan het varen bent dat je objecten raakt. Meestal merk je helemaal niks aan de boot. Om dure reparaties te voorkomen is het van belang om de propeller regelmatig te controleren op schade.

Zorg voor een schone brandstoftank

Het is van een groot belang dat de brandstoftank van je motor schoon is. Wat veel mensen niet weten, is dat water en vuil funest zijn voor de motor en benzine. Vermijd daarom ook ijzeren tanks, deze geven nog vaak roest af. Gebruik altijd een plastic brandstoftank. Hiermee sluit je roest uit.

Onderhoud nodig aan de buitenboordmotor?

Wanneer het toch zover is gekomen dat je je motor moet wegbrengen voor onderhoud of zelf onderhoud wilt gaan doen. Kies in dat geval dan voor Yamaha motoronderdelen.

artikelschrijven

De Artikelschrijven.nl redactie houdt zich bezig met alle ontwikkelingen m.b.t. websites, webshops en bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *